maandag 21 oktober 2019

Zondag 20 oktober 2019

Het is zover... De deelnemende schepen zijn vanuit de verschillende richtingen naar de Steenbergsche Vliet gevaren, via de sluizen van Benedensas. Wat een bijzonder en idyllische route. Toen de Philipsdam het Volkerak afsloot van de Oosterschelde verloren de sluizen van Benedensas hun functie. Maar de historische waarde is nog steeds groot.

De prachtige paarden stonden klaar langs de Steenbergsche Vliet om de schepen een deel van de route te jagen.  Wat een indrukwekkend gezicht wanneer de paarden het touw strak trekken en het schip in beweging krijgen. Wanneer je aan boord bent, is het zo bijzonder om te ervaren hoe het schip in beweging komt. Dit stilte van zonder motor en zonder tuigage voortbewogen worden door die sterke trekpaarden. Uniek. Ook genoten de toeschouwers langs het water van het voorbij komen van de schepen.

Daarna arriveerden de schepen in het gezellige haven van Steenbergen. Wat fijn om hier met zoveel enthousiasme te worden ontvangen. Na een gezellige borrel op de kade, eten de deelnemers een lekkere hollandse maaltijd in de Kaai en in de Wallevis. In de Wallevis barst daarna het feest los.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten