woensdag 23 oktober 2019

Dinsdag 22 oktober 2019

In de haven Yerseke liggen de platbodems tussen de vissersboten. In de vroege ochtend is het op de schepen nog rustig. Of na de lange tocht van gister de meeste deelnemers op tijd zijn gaan slapen is de vraag. Maar de schippers staan om 8:30 uur weer paraat bij het palaver. De suikerbieten staan klaar in een prachtige antieke vrachtwagen en worden door de deelnemers geladen.
De stroom is in de ochtend nog tegen maar de wind is erg gunstig. De schepen verlaten de haven om koers te zetten naar Colijnsplaat, vissersdorp aan de Oosterschelde. Dit dorp ligt op het eiland Noord-Beveland. De weersomstandigheden zijn goed. Prachtige wolken luchten afgewisseld met zon zorgen voor schitterende plaatjes van de schepen. De Zeelandbrug wordt gepasseerd. Waarna de meeste deelnemers in Colijnsplaat weer de suikerbieten laden.
Toeschouwers staan ook daar weer te genieten op de kade van de haven van het aan- en afmeren van de schepen. Na Colijnsplaat zetten de schepen koers naar Zierikzee. Het is altijd weer zo geweldig om deze mooie historische stad binnen te varen. De deelnemers genieten na van de zon aan dek en praten na over de prachtige zeildag. In de avond wordt er uitbundig gefeest in de Banjaard.Geen opmerkingen:

Een reactie posten