donderdag 24 oktober 2019

Woensdag 21 oktober 2019

Het is nog een beetje schemerig en mistig als de bietenbel wordt geluid ter aankondiging van het palaver op de havenkade. De deelnemers verzamelen bij elkaar.
Wethouder Jacqueline van Burg geeft het startsein voor al weer de 3e dag van de Bietentocht.  Bieten worden geladen en al snel vertrekken de schepen vanuit de haven van Zierikzee. Wat een feest was het om hier weer te mogen zijn. De route vandaag voert de schepen via de Zeelandbrug naar Dintelmond. Vanuit Zeeland gaat de vloot dus weer naar Noord-Brabant. De wind is voor een deel van de dag nog aanwezig. Een lekkere 3 beaufort stond er. Helaas wordt de wind wel minder in de loop van de dag en ook dit is weer een lange dag zeilen.  Dintelmond is de naam van een jachthaven als een bedrijven terrein, daar waar de Dintel uitmondt in het Volkerak.
Een bijzondere plek waar de schepen bij elkaar gaan liggen en er verder geen bebouwing en dus restaurants of iets dergelijks zijn. Even onder elkaar. Napraten over de lange zeildag, het feest van gisteravond en misschien wel lekker op tijd onder zeil.
Morgen is de laatste dag van de tocht. Dan gaan de deelnemers, hopelijk wat uitgerust, naar Willemstad! De eindbestemming van de tocht.Geen opmerkingen:

Een reactie posten