zondag 5 oktober 2014

Reders, Poeha, drank-(mis)-gebruik!

Dat de Bietentocht onder andere bekent staat om zijn folkloristische uitdossing, is bij de meesten wel bekend. De schepen en hun bemanning kunnen veel punten vergaren door traditioneel gekleed de Bietentocht te varen.
Echter nu kwam ons ter oren dat het organisatie-comité zich zeer nadrukkelijk en allerminst bescheiden op gaat stellen. Jullie kennen de moderne term BOBOOS wel, vroeger, in de tijd van de 'echte' Bietentocht werden dat de notabelen genoemd. U begrijpt misschien al waar ik heen wil. Het organsiatie-comité gaat zich uitdossen in een 'reders-stijl'. Ik moest denken, volgens mijn 'bron', aan de Onidin-lijn. Ik weet niet of jullie die stijl kennen, maar de nodige POEHA komt daar bij kijken.

Kijk alleen maar naar die strenge, of zullen wij het positief houden, 'lieve' blikken. Ik heb ook gehoord dat de 'reders' gelijk enige strenge regels hebben afgesproken. Etiketten dienen nageleefd te worden. Mensen dienen zich netjes en correct te gedragen gedurende de Bietentocht. Eén van die maatregelen is drankgebruik of beter gezegd, drankmisbruik. Om dit te voorkomen is afgesproken dat alle, en dan ook echt ALLE, alcoholische dranken ingeleverd moeten worden bij het schip van de reders, de "Legend", in de volksmond "Leg Eend", maar voor de Bietentocht speciaal omgedoopt naar "Legende". Op zondagavond 19 oktober a.s. zal door de notabelen gecontroleerd worden, op elk schip, of de alcoholische dranken ingeleverd zijn. Jullie begrijpen dat omkopen uit den boze is! (Etiketten)

Op facebook circuleren diverse leuke een gezellige plaatjes. Maar door de regels die door de notabelen zijn ingesteld, kunnen dergelijke drankvoorraden, zoals op onderstaande foto, op de schepen niet meer. Gedurende de Bietentocht zal op speciale gelegenheden een kleine alcoholische versnapering genuttigd mogen worden. Jullie begrijpen dat dit streng gereguleerd wordt door de dames van de "Legende". Desnoods proeven zij voor, om daarna een klein glaasje uit te delen, als er nog over is, aan de schippers en hun bemanning!

alcoholische dranken dienen ingeleverd te worden bij de "Legende"
 
Jullie begrijpen dat het feestgedruis op de "Legende" wel eens tot in de late uurtjes kan gaan duren!?


3 opmerkingen:

  1. Wij zien de controle van de organisatie-commissie, vanaf de Legende met vertrouwen tegemoet. De bemanning van Zeilschip Hollandsch Diep heeft na de overwinning "bietentocht 2013" per onmiddellijk besloten lid te worden van "de Blauwe knoop" en zijn alle alcoholische versnaperingen aan boord vervangen door de aloude zelf gebrouwen non-alcoholische "bietensiroop". Louter bestaande uit het uit suikerbieten gewonnen sap. Zuiver biologisch, zonder toevoeging van kleur, geur of smaakstoffen en op milieu vriendelijke manier geoogst. Fris en fruitig zullen we aan de start staan van "de tocht der tochten" en zullen de dames van de commissie op geheel eigen wijze aangenaam verpozen tijdens hun bezoek/controle.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. INLEVEREN alcohol? Natuurlijk! Aan boord van de RSD gaat alle alcohol ook rechtstreeks de LEVER IN.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sommigen noemen het Bietentocht, anderen herfstvakantie, en het bestuur neem alcohol-vrij...

    BeantwoordenVerwijderen