woensdag 14 oktober 2015Een warm welkom in Yerseke dankzij Oesterij BV en Roem van Yerseke.
Zij zullen de deelnemers van de bietentocht op 19 oktober trakteren op heerlijke Zeeuwse Mosselen!

In de haven van Yerseke, waar de mosselman al op de uitkijk staat, verschijnt op 19 oktober een bus vol met mosselen. Oesterij BV en Roem van Yerseke serveren de mosselen in bakjes met een sausje voor alle deelnemers van de Bietentocht! Dat is nog eens een warm welkom!

Eigenaren Jan en Simone Ruitenga, van het schip de Linquenda II die ook vele dagtochten organiseren, kennen onze 'mosselmannen'. Toen zij vertelde over de Bietentocht ontstond dit leuke idee.

Oesterij BV is als familiebedrijf sinds 1906 actief in de kweek van schaal- en schelpdieren in Nederland. Iedere dag varen zij uit om de zilte zaligheden te oogsten, te verplaatsen of te beschermen tegen natuurlijke vijanden (zeesterren, krabben, etc.)
Dit doen zij op het historische terrein aan de Havendijk 12 in Yerseke, waar ze hun passie al te graag met u willen delen. In de Oesterij kunt u een kijkje nemen hoe het eraan toegaat, maar u kunt natuurlijk ook genieten van de verse producten in de Proeverij. Ze zijn zeker een bezoekje waard.

Maar ook Roem van Yerseke staat bekend om zijn mosselen, oesters en garnalen. De Roem Group is Europa's grootste schaal- en schelpdierverwerkende bedrijf met niet alleen een vesting in Yerseke maar ook in Duitsland.
De kracht zit in de zelfvoorziening dankzij de mosselkweek op zeer uitgestrekte eigen kweekpercelen in de Nederlandse en Duitse Waddenzee. Het laatste traject van de verwatering vindt altijd plaats in de Oosterschelde, nog steeds een van de meest voedselrijke en zuiverste wateren van Europa.

voor meer informatie over het bedrijf Oesterij BV kunt u kijken op www.Oesterij.nl

voor meer informatie over het bedrijf Roem van Yerseke kunt u kijken op www.roemvanyerseke.nl

voor meer informatie over de Linzuenda 2 kunt u kijken op www.klipperaak-linquenda.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten