zondag 26 januari 2014

Bestuur voor het eerst weer bijeen na de Bietentocht 2013


Na een zeer succesvolle Bietentocht 2013, is het bestuur weer bij elkaar gekomen om na te denken over de Bietentocht 2014. De Bietentocht 2013 mag als een heel groot succes worden gezien. Mede door o.a. de grote inzet van Evelein Mesman konden de schepen getrokken worden door paarden van Goesse Sas naar Goes. Jullie hebben de foto's en filmpjes vast wel gezien op de website en op YouTube.

Bieten halen in Colijnsplaat
 Echter Evelein heeft besloten om te stoppen met het werk voor de Stichting. Na overleg in het bestuur, is Han van Veen gekozen als voorzitter ad-interim. Zijn grootste taak, samen met de bestuursleden Ilse Voerman, Joost Friebel en Dik Hoogstad, zal zijn om te onderzoeken hoe nu verder te gaan met de Stichting De Zeeuwse Beurtvaart. De stichting is toentertijd opgericht om meer aandacht te genereren voor het cultureel erfgoed van de beurtvaart. Een mooie geschiedenis die niet vergeten mag worden.
Er is in het bestuur al gesproken over diverse ideeën. Eén van die ideeën is de stichting te laten besturen door een paar echte bestuurders, die toezicht houden over diverse werkgroepen die allerlei evenementen organiseren in het kader van de 'oude' beurtvaart. Op deze manier kunnen er misschien meer middelen gegenereerd worden, waarmee deze evenementen succesvol  georganiseerd kunnen worden.
Afgelopen jaar heeft de Bietentocht veel publiciteit gekregen. Door al die publiciteit is er nu ook landelijke bekendheid gekomen. In diverse landelijke dagbladen, landelijke tijdschriften en op diverse digitale media, is de Bietentocht uitgebreid onder de aandacht gekomen. Al deze publiciteit kan zorgen voor meer middelen, die ten goede kunnen komen aan de Stichting De Zeeuwse Beurtvaart. Maar willen wij dat ook?

Graag horen wij van jullie, liefhebbers van de Bietentocht, wat jullie denken, er van vinden en misschien hebben jullie wel goede ideeën, die het bestuur moet weten. Als het goed is, hebben velen van jullie de enquête ingevuld na afloop van de Bietentocht 2013. In de volgende vergadering zal het bestuur hier aandacht aan besteden en jullie op de hoogte brengen van de uitslag e.d.

Tevens wil het bestuur van de gelegenheid gebruik maken, enthousiaste Bietentocht liefhebbers, vooral de jongere generatie, te vragen of zij willen toetreden tot het bestuur cq. zo’n werkgroep die opgericht worden door het bestuur van de Stichting De Zeeuwse Beurtvaart. Er moet veel geregeld worden, en velen handen maken licht werk.
Als jullie dus ideeën, voorstellen e.d. hebben, maar als jij jezelf ook wil opgeven voor het bestuur of zo'n werkgroep, mail dan naar onze secretaris Ilse Voerman, info@bietentocht.nl

Wij zijn benieuwd naar jullie en jullie opmerkingen en ideeën.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Stichting “De Zeeuwse Beurtvaart”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten